Visie

Niet beleggen in koersen maar in de kracht van bedrijven. Voor de invulling van uw portefeuille kiezen wij voor een actieve benadering. We brengen de wereldwijde beleggingsmogelijkheden in kaart en volgen deze op basis van onze eigen maatstaf. Slechts een klein deel komt door ons selectieproces.

Top-Down

De beste manier om beleggingsrisico's te verminderen is het aanbrengen van een goede spreiding. Daarom beleggen wij wereldwijd.

Passief beleggen bestaat wat ons betreft niet. Iedere belegger maakt keuzes. Wij maken deze keuzes via ons top-down proces, aangevuld met onze criteria voor de individuele bedrijven.

Ons top-down proces begint met een analyse van de macro factoren. Die helpt bij de invulling van de regio-, sector- en themaspreiding. Daarna analyseren en selecteren we individuele effecten, waarvan we denken dat ze beter zullen presteren dan sectorgenoten.

Macro analyse

We analyseren economische, politieke en sentimentfactoren om portefeuillethema's en -gewichten vorm te geven.

Uitsluiting

We sluiten een groot aantal bedrijven uit. Gehanteerde criteria zijn o.a. prijsstelling, solvabiliteit en bedrijfsactiviteiten.

Aandelenanalyse

We selecteren effecten met strategische kenmerken die concurrentievoordelen bieden ten opzichte van sectorgenoten.

Wij beleggen op maat

Onze portefeuilles zijn op maat gemaakt om langetermijnrendementen te realiseren op basis van uw gewenste risicoprofiel. Wij zijn onafhankelijk in ons doen en denken.

Wij hebben geen producten en bieden volledig gepersonaliseerde diensten aan individuen, families, ondernemingen en stichtingen.

1000+

Effecten bekeken

200

Effecten beoordeeld

50

Effecten goedgekeurd

Geen fondsen

Veel beheerde portefeuilles worden ingericht met beleggingsfondsen en ETF's. Vaak valt de spreiding in zulke portefeuilles tegen. Meestal is er sprake van een verhoogd concentratierisico (overlap).

Wie voert de regie op deze portefeuilles? De beheerder of de managers van de gekozen fondsen?

Heeft u een portefeuille met fondsen en ETF's? En twijfelt u over de effectiviteit van deze strategie? Neem dan contact op voor een gratis check.

Neem contact op

Heeft ons verhaal uw interesse gewekt? Neem dan contact met ons op voor meer informatie of een kennismakingsgesprek.

Blijf op de hoogte

HVVCapital

Hamseweg 78

3828 AG Hoogland

info@hvvcapital.nl - 033 211 00 88